Over Erik

Eriks staal – Over mij

Ik ben Erik van Trijp, de man achter Eriks staal. Ik maak maatwerk lampen, tafels, teamlockers en meubels van staal. Wie ik ben? Dat lees je op deze pagina.

Wat is Eriks staal?

Eriks staal staat voor maatwerk indoor en outdoor meubilair en verlichting. Dit doe ik zowel voor particulieren, verenigingen als bedrijven. De producten die ik ontwerp en maak zijn van staal en misschien nog wel belangrijker: ze zijn uniek. Bij Eriks staal kies je geen tafel, stoel of lamp uit een brochure of schap. Jij hebt een idee, ik geef daar een toffe twist aan en voer het uit. Ik maak alleen producten op maat, die volledig gebaseerd en geïnspireerd zijn op jouw wensen. Heb je iets gezien in de winkel, maar past het niet – staal geeft immers niet mee – of wil je echt iets aparts, wat je nergens anders vindt? Ik maak het voor je. Custom-made, duurzaam en uniek.

Wat ik allemaal heb gedaan

Ik houd van dingen maken. Vroeger al als automonteur en lasser. Sinds 2001 ook actief in de IT, onder meer als systeembeheerder en websitebouwer. ‘Dingen maken’ vormt de rode draad in mijn leven. Als ik moet kiezen, dan creëer ik het liefst fysiek. Met mijn handen, dus. Iets met grote machines en een jongensdroom. Ik vind het gaaf als jij de details ziet van wat ik heb gemaakt. Als systeembeheerder kan ik uren bezig zijn met het bedenken en invoeren van codereeksen en formules waardoor jouw systeem doet wat het moet doen. Dat voelt toch anders dan een fysiek product maken dat niet alleen functioneel is, maar qua design ook de show steelt in jouw huiskamer, tuin, bedrijfskantine of kleedruimte.

Staal?

Absoluut! Staal heeft alleen maar voordelen. Ik kan het bewerken in alle gewenste kleuren en het is weerbestendig, dus de producten kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Staal heeft een industriële look, nogal trendy op dit moment, maar staal is ook tijdloos en gaat eindeloos lang mee. Jouw ontwerp is bovendien authentiek. Nog zo’n modewoord, maar wel echt waar 🙂

Hoe het begon…

Begin 2019 maakte ik een bartafel van staal voor een vriend. Ik kon mijn liefde voor design, kwaliteit en mooie dingen maken er volledig in kwijt. Ping!* (* Het geluid van een lampje dat gaat branden). Ik vond het leuk om te doen, het project was geslaagd, vriend blij, ik blij. De cirkel was rond toen ik voor hem ook nog een echte lamp mocht maken. Dit wilde ik vaker doen. Hoppa: Eriks staal was een feit. Er volgden meer lampen, lockers voor een voetbalclub en tafels. Soms komen de ideeën van Pinterest of dient een bestaand ontwerp als voorbeeld of uitgangspunt, maar altijd geef ik er een eigen interpretatie aan voor een uniek eindresultaat. Uiteraard altijd afgestemd op jouw wensen.

Enthousiast? En nu?

Stuur me een e-mail, WhatsApp of bel even, dan maken we een afspraak en bespreken we samen jouw ideeën en wensen. Daarna ga ik voor je aan de slag. Tijdens het hele project houd ik je via foto’s op de hoogte van alle ontwikkelingen. Dat is tof, want dan zie je stap-voor-stap hoe jouw ontwerp tot leven komt. Nou ja, hoe het wordt zeg maar. Je bent dus betrokken bij het complete proces. Je kunt ook altijd even binnenwandelen om live jouw exclusieve product te bekijken. Geen gedoe, lekker informeel, voel je welkom maar bel wel even voordat je komt. Het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur staat omdat ik inspiratie aan het opdoen ben in de haven van Antwerpen, kijkend naar de boten en schepen die voorbij varen.